Hjälpledarskolning i Replot församling

2017-2018

Hjälpledarskolning är tänkt för den som är konfirmerad och medlem i församlingen. Hjälpledarskolningen är också en plattform för den som vill vara ledare i olika typer av klubbar och läger eller också för att få en kurs i gymnasiet. Ledarutbildningen omfattar 10-12 samlingar under året. I teori och praktik försöker vi lära oss saker som är till nytta för olika typer av klubbar och på konfirmandläger. I september den 15.9-17.9  hölls en hjälpledarweekend tillsammans med Korsholms svenska församling. Under våren kommer hjälpledarna att hålla sin praktik i junior och på konfirmandsamlingarna.

Kommande träffar kl.15:40-17:00 i Replot församlingshem

• 12.4 Replot församlingshem
  • 19.4 Första hjälp kurs i Gamla Vasa kl.17-19, föreläsare Anders Lindqvist (ordnad transport)
  • 26.5 Hj- avslutning: utfärd till Härmä (Powerpark)

Planeringsweekend för yngre ledare på lägret 11.5-12.5 Emmes retreat.

Vi startar från Korsholms högstadium kl.15.00 på fredag och beräknad vara tillbaks på lördag ca kl.15.30 i Replot.

Under weekenden ingår programplaneing, säkerhet och diskussion.

Tema: lekprogram med blivande hj-ledare
På läger i Örnsköldsvik 2017
Här är det kanotpaddling på Emmes träsket
Hjälpledarläger vid Emmes retreat i Nedervetil i Haavisto
Emmes retreat finns i Nedervetil i Haavisto. Platsen lämpar sig bra för en mindre grupp ungdomar och äldre.  Här kan man koppla av med paddling, diskussion eller bara lyssna till naturens olika ljud.